Dostupni linkovi

Ciklon u Iniji odnio 34 života


Prema najnovijem bilansu, broj žrtava snažnog ciklona "Tan", praćenog obilnim padavinama i vjetrom brzine koja dostiže do 140 kilometara na sat na obali indijske države Tamil Nadu, povećan je na 34, javila je Agencija France presse prenoseći izjave zvaničnika.

Ciklon je pogodio u petak obalu između oblasti Kudalor u državi Tamil Nadu i Savezne teritorije i bivše francuske enklave Pondicherry, na jugu Indije. Prema riječima oblasnog upravnika, u Kudaloru - oko 170 kilometara od glavnog grada Chennai (bivšeg Madrasa) broj žrtava povećan je na 22, sa velikom vjerovatnoćom da će njihov broj biti i dalje povećavan.

AFP navodi da je većina poginula zbog udara struje i zidova koji su rušeni u tom obalskom distriktu.

Zbog oluje su odgođeni međunarodni letovi iz Chennai ka Bliskom istoku i Maleziji, a djelomično su otkazani ili odloženi polasci vozova između glavnog grada Tamil Nadua i južnih oblasti.

AFP podsjeća da su u Indiji i Bangladešu česti cikloni koji nastaju u Bengalskom zalivu između aprila i novembra, kao i da je u jednom sličnom na jugu Bangladeša 2009. život izgubilo 300 ljudi, a u do sada najgorem ciklonu u državi Andra Pradesh 1977. poginulo je više od 10.000 ljudi.
XS
SM
MD
LG