Subota, 04. juli/srpanj 2015, 13:49 CET

Naredna emisija

14:00 - 14:30 Subota 4 srp

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

29 juni/lipanj - 05 juli/srpanj 2015

14:00 - 14:30 juli/srpanj 03, 2015

Srbija u dva

U emisiji poslušajte: - Bez rezolucije o Srebrenici u Evropskom parlamentu. Za RSE govori Tanja Fajon, poslanica EP. - Posetili smo još jednom improvizovani izbeglički kamp u napuštenoj ciglani kod Subotice. Broj ljudi koji se ovde zaustavljaju na putu ka zapadu Evrope svakim danom sve je veći. - Hoće li privatizacija medija zaista smanjiti uticaj države na medije? - Čućete kako su radikali u Arilju uspeli da smene naprednjake


14:00 - 14:30 juli/srpanj 02, 2015

Srbija u dva

- NVO najzad podržale akciju "Sedam hiljada" za Srebrenicu - Na komemoraciji u UN povodom 20.godišnjice genocida u Srebrenici rečeno da se brukaju oni koji poriču genocid - Povodom smrti ser Nikolasa Vitona, sećanje na ono što je učinio: danas živi pet hiljada potomaka 699-oro jevrejske dece koje je spasao od nacističkog genocida - Reakcije na predlog da i Srbija prizna istopolne brakove.


14:00 - 14:30 juli/srpanj 01, 2015

Srbija u dva

U emisiji poslušajte: - Doktor Željko Prijović, koji radi u grčkom gradu Patri, opisuje za RSE kako izgleda život u Grčkoj u ovim prelomnim danima. - Tražiću od Vučića da me razume, izjavio Orban. Kuda vodi podizanje ograde na granici između Mađarske i Srbije? - Sve češće nam se javljaju gradjani kojima sudovi oduzimaju stanove i zbog neizmirenih obaveza investitora. - Čućete od čega strahuju novinari i urednici nakon odluke o privatizaciji 37 medija iz unutrašnjosti Srbije.


14:00 - 14:30 juni/lipanj 30, 2015

Srbija u dva

Voditelj: Iva Martinović

U emisiji poslušajte: - Grčkoj ističe rok za isplatu duga MMF-u; ekonomisti uveravaju da nema razloga za strah da će banke u Srbiji osnovane grčkim kapitalom upasti u probleme zbog privremenog zatvaranja banaka u Grčkoj. - o izostanku dogovora Beograda i Prištine nakon maratonskih pregovora u Briselu za RSE govore analitičari iz Srbije i sa Kosova. - život na ivici egzistencije naterao je osobe sa invaliditetom na protest ispred Vlade Srbije.


14:00 - 14:30 juni/lipanj 29, 2015

Srbija u dva

Voditelj: Milan Nešić

U emisiji poslušajte: U Briselu u toku nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Mađarski i srpski policajci zajednički patroliraju na granici Makedonije i Srbije. Grčka zatvorila banke na nedelju dana. Merkel poručuje da je spremna na nastavak razgovora sa Ciprasom. Da li je Srbija imala udela u pisanju ruske rezolucije o Srebrenici koja će biti predata članicama saveta bezbednosti UN? Kako će se u regionu interpretirati zajedničko otkrivanje spomenika Gavrilu Principu Srbije i Republike Srpske? Kuda i kako na odmor u sveopštoj besparici na startu letnje sezone?

29 juni/lipanj - 05 juli/srpanj 2015

Kalendar