Ponedjeljak, 05. oktobar/listopad 2015, 17:05 CET

Naredna emisija

08:00 - 09:00 Utorak 6 lis

Jutarnji program za BiH koji se emituje uživo. Sadrži informacije, teme i analize o dešavanjima u BiH i regionu, a reporteri iz cijele BiH javljaju o najaktuelnijim događajima u njihovim sredinama. Redovna rubrika Radija 27 utorkom je “Svijet interneta". Redovni sadržaji jutarnjeg programa za BiH su i vijesti i muzika.

Podkast

oktobar/listopad 2015

08:00 - 09:00 oktobar/listopad 05, 2015

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić

Uz Svjetski dan učitelja - gost je 95-ogodišnja učiteljica u penziji iz Konjica Marija Bulatović. Srednjoškolci iz Jablanice dobili vrijednu donaciju: 15 računara za rad u informatičkom kabinetu. Zavidovići – hoće li objekat zelene pijace biti izgrađen u roku? Cazin – restauracija i konzervacija starog grada Ostrožac. U Banjoj Luci Međunarodni festival pozorišta za djecu. Goražde – u „Nedjelji djeteta“ djeca o svojim pravima razgovaraju s ministrima i s načelnikom općine. U raseljeničko-povratničkoj mini hronici govore povratnice u vlasenička sela Jezero i Džemat Mulija Subašić i Amela Kuduzović.


08:00 - 09:00 oktobar/listopad 03, 2015

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić

- Sarajevo - počeo 55. MESS, međunarodni festival teatra - Tuzla - otvoren 16. INTERBIFEP, međunarodni bijenalni festival portreta, - Banja Luka - počinje 14. Međunarodni festival pozorišta za djecu - Bihać - festival „Jesen na gelenderima“. - Turistički Magazin - mini-analiza turističkog učinka minulog ljeta - Banja Luka - nagrada „Brend-lider“, priznanje za doprinos jačanju ugleda i konkurencije u kontinentalnom turizmu i „Festival karijere“, nasljednik „Sajma praksi i stipendija“. - Redovna subotnja rubrika „Aktiviraj se, voloniraj“.


08:00 - 09:00 oktobar/listopad 02, 2015

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Jutarnji program za BiH koji se emituje uživo. Sadrži informacije, teme i analize o dešavanjima u BiH i regionu, a reporteri iz cijele BiH javljaju o najaktuelnijim događajima u njihovim sredinama. Redovna rubrika Radija 27 petkom je “Za zdrav život". Redovni sadržaji jutarnjeg programa za BiH su i vijesti i muzika.


08:00 - 09:00 oktobar/listopad 01, 2015

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić

- Info plus: Sarajevo - jučer u pogon stavljen sistem centralnog grijanja: je li bilo kvarova i, ako jeste – gdje se mogu prijaviti? U novu grijnu sezonu sarajevske „Toplane“ ulaze s milionskim gubicima i nenaplaćenim potraživanjima od građana – da li je poskupljenje centralnog grijanja neizbježno? Bijeljina - okončanje uređenja 25 kilometara kanalske mreže, važan dio zaštite od poplava. - Središnja tema jutra: Lokalna vlast i kadrovska politika – ko i kako bira direktore lokalnih javnih preduzeća i ustanova i kome oni odgovaraju: građanima, lokalnom parlamentu ili političkim strankama? O tome će naši reporteri iz Doboja, Travnika i Banje Luke. - Preporučujemo i „Filmoskop“ - o aktuelnostima iz „sedme umjetnosti“.

oktobar/listopad 2015

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Kiseljaki
|| 0:00:00
...  
 
X
05.10.2015
RSE u suradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda sedmog ciklusa Serijala koja govori o mladima Kiseljaka. Voditeljica i moderatorica je Remi, članica zagrebačkog benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.