Dostupni linkovi

U Beogradu zabranjena promocija knjige koja negira genocid u Srebrenici


Promocija knjige "Srebrenička podvala" pukovnika Vojske Republike Srpske Ratka Škrbića, koja je danas trebala biti održana u Beogradu u prostorijama Vojske Srbije, otkazana potvrđeno je RSE u Ministarstvu odbrane Srbije.

Organizator promocije knjige koja negira genocid u Srebrenici je organizacija "Istorijski projekat Srebrenica". Iz organizacije su saopštili da je zakazana prezentacija knjige pukovnika Škrbića otkazana po naređenju ministra odbrane Srbije Nebojše Rodića.

Na čelu organizacije "Istorijski projekat Srebrenica" se inače nalazi Stefan Karganović koji je, kako je ranije objavljeno, od Vlade RS-a dobio više od 1,5 miliona KM za svoje aktivnosti kroz koje pokušava negirati genocid u Srebrenici.

Karganović je nedavno dospio u centar javnosti zbog knjige “Rušenje Republike Srpske” koja je čak objavljena i na zvaničnoj web stranici SNSD-a.

Knjiga "Srebrenička podvala“ negira genocid u Srebrenici i činjenice utvrđene u presudama Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), kao i u presudi Međunarodnog suda pravde (MSP) u slučaju Bosne i Hercegovine protiv Srbije.

Juče je Fond za humanitarno pravo pozvao nadležene da zabrane promociju ove knjige.
XS
SM
MD
LG