Dostupni linkovi

Njemačka kritizira Austriju zbog propuštanja migranata


Thomas de Maiziere
Thomas de Maiziere

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere kritizirao je odluku Austrije da dopusti ulaz malom broju migranata a dalje ih propusti puno, posebice prema Njemačkoj, govoreći da je to "loš signal".

Usprkos kritikama EU-a i Grčke, koja strahuje da će ostati preplavljena izbjeglicama, Beč je u petak uveo striktnu dnevnu kvotu azilanata na svojem teritoriju. Otad zemlja prihvaća samo 80 tražitelja azila dnevno, te 3200 osoba za tranzit prema drugim zemljama poput Njemačke.

Ministar je poručio kako je broj od 3200 azilanata je prevelik, te najavio da će svoj stav jasno reći na narednom sastanku Vijeća ministara unutarnjih poslova EU zakazanom za četvrtak.

Prije toga trebali bi se u srijedu u Beču, sastati ministri unutarnjih i vanjskih poslova zemalja balkanske migrantske rute i Austrije kako bi koordinirali svoje sve strože kontrole granica.

Austrija je sazvala sastanak kako bi uskladila politike prema migrantima duž balkanske rute. Na sastanak je pozvala ministre Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

XS
SM
MD
LG