Dostupni linkovi

Opozicija traži mišljenje Ustavnog suda o amandmanu o Specijalnom sudu


Šefovi poslaničkih grupa opozicionih stranaka u Skupštini Kosova izjavili su da će od Ustavnog suda tražiti ocenu ustavnosti amandmana 24 na ustav Kosova koji je omogućio usvajanje Zakona o Specijalnom sudu

.Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauk Konjufca u izjavi za agenciju Kosovapres rekao je da su počele konsultacije i koordinacija aktivnosti tri opozicione stranke da se pitanje amandmana 24 dostavi Ustavnom sudu.

"Juče smo imali sastanak i došli smo do zaključka da se pitanje otvori preko Ustavnog suda, pošto smatramo da je juče bilo nepoštovanja procedura ali i suštine u odnosu na Ustav Kosova", rekao je Konjufca.

Šefica poslaničke grupe Inicijative za Kosovo Valjdete Bajrami izjavila je da procedure nisu poštovane. Prema njenim rečima, opozicija će iskoristiti sve pravne procedure kako bi dokazala da je tokom procedure usvajanja amandmana bilo gaženja zakona.

Poslanici Skupštine Kosova su sinoć sa 82 glasa za, pet protiv i jednim uzdržanim glasom usvojili amandman 24 čime je stvorena pravna osnova za donošenje Zakona o Specijalnom sudu, koji je usvojen juče nešto pre ponoći.

XS
SM
MD
LG