Dostupni linkovi

USKOK zatražio pritvor i za Mamiće


Osim za izvršnog direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damira Vrbanovića, Uskok je u subotu zatražio istražni zatvor i za braću Zdravka i Zorana Mamića.

Vrbanović je oko 11 sati doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji bi trebao odlučiti o zahtjevu da mu se, zajedno s Mamićima, odredi istražni zatvor.

Njegovo pritvaranje tužiteljstvo traži zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok pritvaranje Zdravka i Zorana Mamića traže zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Iako su obaviješteni o istražnom ročištu, na sudu nisu došli odvjetnici braće Mamić. Prihvati li sud Uskokov prijedlog, za Zdravkom i Zoranom Mamićem raspisat će se europski uhidbeni nalog, a moguća je i interpolova tjeralica.

U Remetincu je od petka poreznik Milan Pernar kojega Uskok sumnjiči da je s Vrbanovićem i Mamićima sudjelovao u nezakonitostima na štetu nogometnog kluba Dinamo i državnog proračuna.

Nakon ispitivanja u Uskoku Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić izvijestio je da je njegov branjenik porekao nedjelo za koje ga tužiteljstvo tereti.

U SMS izjavi za Hinu Vrbanović je u petak, prije uhićenja u zagrebačkoj zračnoj luci, naveo da je cijeli slučaj "običan cirkus i parada. Ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme", napisao je Vrbanović.

Vrbanovića i Pernara Uskok sumnjiči da su zajedno sa Zdravkom i Zoranom Mamićem, Dinamo oštetili za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

XS
SM
MD
LG