Dostupni linkovi

Slaković tvrdi da njegov sin nije sa militantima IS


Baranin Junuz Slaković (65), otac Damira Slakovića (27), negirao je informacije da se njegov sin priključio militantima Islamske države (IS) i da je prijetio pojedinim građanima Bara i crnogorskim poslanicima.

Mediji su objavili da je Damir Slaković, koji se bori u području između Sirije i Iraka, uputio navodno preko Facebooka prijetnje građanima Bara i poslanicima Rifatu Rastoderu, Dritanu Abazoviću i Azri Jasavić, navodeći da će „Islamska država doći i da neće imati milosti".

Njegov otac Junuz tvrdi da se Damir ne nalazi u Iraku, već da radi u Turskoj.

Prema njegovim riječima, Damir je majci kazao da „sve ono što se piše su izmišljotine”, i da bude mirna jer ništa od toga nije tačno, piše Dan.

Komentarišući informacije da su se na Fejsbuk profilu nalazile prijetnje koje je navodno njegov sin uputio i da se na toj društvenoj mreži prestavio kao član IS-a, Junuz je rekao da je to laž i da je njegovom sinu podmetnuto.

„Prije odlaska u Tursku, Damir se posvađao sa nekoliko Starobarana, i ja sam ubijeđen da su mu oni smjestili sve ovo, uvjeren je Junuz", kazao je Junuz Slaković.

XS
SM
MD
LG