Dostupni linkovi

Danas sporazum Ukrajine i EU


Sporazum o pridruživanju između Ukrajine i Evropske unije trebalo bi da bude potpisan danas u Briselu.

Ukrajina će početi da primenjuje Sporazum o pridruživanju sa EU odmah po njegovom potpisivanju, izjavio je juče ukrajinski predsednik Petro Porošenko u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu.

"Pitali su me o mojim reformama. One su sve sadržane u Sporazumu. Mi ćemo početi da ga primenjujemo odmah", rekao je Porošenko govoreći na ukrajinskom koji nije zvanični jezik u Savetu Evrope, javio je Itar-Tas.

On je dodao da Ukrajinci žele mir i da je putujući zemljom sretao miroljubive ljude koji imaju prijateljska osećanja prema Evropi.

Sporazum o pridruživanju između Ukrajine i Evropske unije treba da bude potpisan danas u Briselu.

Ukrajina je 21. novembra 2013. suspendovala pripreme za potpisivanje Sporazuma o pridruživanju, jer nije dobila jasan signal koji bi ukazivao na spremnost Evrope da joj kompenzuje gubitke zbog pogoršanih odnosa sa zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND), podsetio je Itar Tas.

Ta odluka vlade je i izazvala ljude da izađu na ulice Kijeva i drugih gradova kako bi podržali evrointegracije što je potom dovelo do masovnih protesta i svrgavanja predsednika i vlade.

XS
SM
MD
LG