Dostupni linkovi

Stožer za obranu Vukovara: Imamo dovoljno potpisa protiv ćirilice



U ponoć je istjekao rok za prikupljanje potpisa za referendum pod nazivom "Vukovar - ne ćirilici". Stožer za obranu hrvatskog Vukovara tvrdi da je dobio dovoljan broj potpisa građana u inicijativi da se izmijene odredbe ustavnog zakona o manjinama. Prema gruboj procjeni Stožera, prikupljen je dovoljan broj potpisa.

Prema gruboj procjeni, ali doista gruboj, mislim da smo prikupili dovoljan broj glasova, čak možda i deset posto više od potrebnog, potvrdio je Hini Vlado Iljkić, zadužen u Stožeru za pravna pitanja. Kazao je kako je na većini biračkih mjesta prikupljanje potpisa završeno.

Stožer je jučer poslao na teren pet tisuća volontera, a mnogi od njih nalazili su se u blizini biračkih mjesta na kojima se odlučivalo na referendumu o braku.

Stožer je potpise počeo prikupljati 17. studenoga i to na oko 2000 popisnih mjesta u cijeloj Hrvatskoj, u čemu im je pomagalo oko pet tisuća volontera. Moraju prikupiti više od 450.000 potpisa.

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Šibeniku kako smatra da je referendum o bračnoj zajednici samo topovska priprema za referendum o ćirilici. Ali, kazao je, onima koji tu akciju namjeravaju provesti, to neće proći, ma koliko potpisa skupili.

Ovo je zadnji referendum na kojem većina manjini uzima prava, istaknuo je Milanović.

Najavio je da će to dogodine regulirati i u Ustavu RH.
XS
SM
MD
LG