Petak, 29. maj/svibanj 2015, 04:10 CET

Prevareni žiranti protestvovali pred zgradom federalnog parlamenta

21.11.2013
Članovi Udruženja za zaštitu žiranata u BiH, okupilo se jutros ispred zgrade Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, tražeći da što prije stupi na snagu Zakon o zaštiti žiranata u FBiH.

Zakon je usvojen, ali u različitim tekstovima u Predstavničkom i u Domu naroda, zbog čega još ne može stupiti na snagu kao ni bilo koji drugi zakon pod tim uvjetima.

Žiranti koji otplaćuju tuđe kredite, zatražili su, a Predstavnički dom uvažio većinom glasova, da u današnjem dnevnom redu bude i usaglašavanje različito usvojenih tekstova ovog zakona.

Zakonom je predviđeno da banke ne pozivaju žirate da plate tuđi dug dok ne iscrpe sve mogućnosti da dug naplate od glavnog dužnika.
21 novembar/studeni 2013
21 novembar/studeni 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.