Subota, 05. septembar/rujan 2015, 12:16 CET

Prevareni žiranti protestvovali pred zgradom federalnog parlamenta

21.11.2013
Članovi Udruženja za zaštitu žiranata u BiH, okupilo se jutros ispred zgrade Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, tražeći da što prije stupi na snagu Zakon o zaštiti žiranata u FBiH.

Zakon je usvojen, ali u različitim tekstovima u Predstavničkom i u Domu naroda, zbog čega još ne može stupiti na snagu kao ni bilo koji drugi zakon pod tim uvjetima.

Žiranti koji otplaćuju tuđe kredite, zatražili su, a Predstavnički dom uvažio većinom glasova, da u današnjem dnevnom redu bude i usaglašavanje različito usvojenih tekstova ovog zakona.

Zakonom je predviđeno da banke ne pozivaju žirate da plate tuđi dug dok ne iscrpe sve mogućnosti da dug naplate od glavnog dužnika.
21 novembar/studeni 2013
21 novembar/studeni 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.
Nema sadržaja.