Petak, 28. avgust/kolovoz 2015, 11:30 CET

Nekoliko hiljada ljudi na mitingu protiv briselskog sporazuma u Beogradu

10.05.2013
Na Trgu Republike u 12.44 počeo je miting Srba s Kosova pod nazivom "Ostajemo u Srbiji", u znak protivljenja sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine.

Srbi sa severa Kosova smatraju da ih briselski sporazum stavlja pod prištinsku vlast.

Na Trgu se okupilo par hiljada ljudi. Beta prenosi da učesnici mitinga još uvek pristižu, organizovano u kolonama, tako da se saobraćaj u centru grada privremeno zaustavlja.

Okupljeni uzvikuju podrugljive poruke premijeru Ivici Dačiću, kao i "izdaja", a neki nose i plakate sa slikom Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića i Dačića u tradicionalnim albanskim kapama, ispod koje piše "Oni su izdali Kosovo".

Zvanični program mitinga kasni, a trenutno se preko razglasa pušta pesma "Vidovdan". U tom delu grada nije velika gužva.

Predstavnici Srba sa severa Kosova pozvali su ranije građane da dođu na taj skup za koji kažu da je biti nestranački. najavljeno je da će mitingu prisustvovati i poslanici DSS.
10 maj/svibanj 2013
10 maj/svibanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.