Nedjelja, 05. juli/srpanj 2015, 15:21 CET

Nekoliko hiljada ljudi na mitingu protiv briselskog sporazuma u Beogradu

10.05.2013
Na Trgu Republike u 12.44 počeo je miting Srba s Kosova pod nazivom "Ostajemo u Srbiji", u znak protivljenja sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine.

Srbi sa severa Kosova smatraju da ih briselski sporazum stavlja pod prištinsku vlast.

Na Trgu se okupilo par hiljada ljudi. Beta prenosi da učesnici mitinga još uvek pristižu, organizovano u kolonama, tako da se saobraćaj u centru grada privremeno zaustavlja.

Okupljeni uzvikuju podrugljive poruke premijeru Ivici Dačiću, kao i "izdaja", a neki nose i plakate sa slikom Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića i Dačića u tradicionalnim albanskim kapama, ispod koje piše "Oni su izdali Kosovo".

Zvanični program mitinga kasni, a trenutno se preko razglasa pušta pesma "Vidovdan". U tom delu grada nije velika gužva.

Predstavnici Srba sa severa Kosova pozvali su ranije građane da dođu na taj skup za koji kažu da je biti nestranački. najavljeno je da će mitingu prisustvovati i poslanici DSS.
10 maj/svibanj 2013
10 maj/svibanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.