Dostupni linkovi

Istraživanje: SNS 41 odsto, SPS i DS po 13 odsto



Popularnost Srpske napredne stranke je na istorijskom maksimumu i naprednjaci uživaju podršku 41 odsto građana Srbije, dok su Demokratska stranka i Socijalistička
partija Srbije izjednačene sa po 13 odsto podrške, pokazalo je istraživanje Stratedžik marketinga koje je danas objavio B 92.

Istraživanje je pokazalo da Demokratsku stranku Srbije i Liberalno demokratsku partiju podržava po sedam odsto ispitanika, a iznad cenzusa je i Srpska radikalna stranka sa više od pet odsto podrške birača, dok bi van parlamenta ostali Ujedinjeni regioni Srbije sa tri odsto i Dveri sa dva odsto.

Istraživanje je pokazalo da građani kao najpoštenijeg političara vide predsednika SNS i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, koga je na prvo mesto stavilo 24 odsto ispitanika, a sledi predsednik Srbije Tomislav Nikolić koga za najpoštenijeg smatra osam odsto ispitanih.

Po pet odsto ispitanika drži da su najpošteniji predsednici DSS Vojislav Koštunica i SPS Ivica Dačić.

Četiri petine građana ili 80 odsto smatra da je Vučić pravi čovek na pravom mestu i da zaslužuje funkciju prvog potpredsednika Vlade, a 17 odsto smatra da ne zaslužuje, a 71 odsto smatra da Nikolić zaslužuje da bude predsednik Srbije, dok 25 odsto misli da on to mesto više ne zaslužuje.

Dve trećine građana ili 66 odsto smatra da Dacičh zaslužuje funkciju premijera, a trećina drži da je on nezasluženo premijer.
XS
SM
MD
LG