Dostupni linkovi

Džombić obavestio Skupštinu o ostavci Vlade RS



Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić je danas obavestio poslanike Skupštine RS da je Vlada podnela ostavku.

Džombić je istakao da je njegova ostavka "moralno i politički" odgovoran čin jer mu je uskraćena podrška predsednika RS Milorada Dodika i vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Džombić je rekao da ne želi da tumači obrazloženje zahteva Dodika i vrha SNSD da Vlada podnese ostavku, ali je rekao da taj zahtev "nije previše sadržajan", da tu nema ničeg novog, a ponavlja se izražavanje potrebe za "novim impulsima" u radu Vlade.

"Ne bih voleo da bilo ko pamti ovu vladu kao vladu sa nedostatkom impulsa, već (da je pamti) po projektima, reformama i politici koje je ova vlada sprovodila s manje ili više uspeha", rekao je Džombić.

Premijer u ostavci je kazao da je Vlada RS radila u veoma teškim uslovima, prouzrokovanim prvenstveno svetskom ekonomskom krizom, ali je sprovodila reforme, uspostavila odličnu saradnju sa vladama Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. naveo je i da su u mandatu njegove vlade izgrađeni prvi kilometri auto-puteva kroz RS.

Po njegovim rečima, Vlada bi bolje radila da je za reformu javnih preduzeća imala podršku vladajućih stranaka.
XS
SM
MD
LG