Subota, 30. maj/svibanj 2015, 04:27 CET

Moskva pozvala opoziciju da pregovara sa režimom u Damasku

Susret Sergeja Lavrova i Džona Kerija

26.02.2013
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je u utorak sirijsku opoziciju da započne pregovore s režimom predsednika Bašara el-Asada, nakon što se susreo sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

"Računamo na opoziciju koja će se u Rimu sastati sa predstavnicima zapadnih zemalja i jednim brojem zemalja iz regije, kako bi se izjasnila za dijalog jer je o tome davala kontradiktorne izjave i kako bi navela imena svojih pregovarača", izjavio je Lavrov u Berlinu, prenela je ruska agencija Interfax.

Lavrov je kazao da su se on i Keri dogovorili u Berlinu da učine sve što mogu kako bi pomogli da počnu pregovori između Sirijaca.

"Najvažnije je da smo potvrdili zajedničko shvatanje kako je nastavak nasilja nedopustiv i da smo odlučni da učinimo sve što zavisi od Rusije i SAD", kazao je Lavrov, prenele su ruske novinske agencije.

"Naravno, ne zavisi sve od nas, ali ćemo mi učiniti sve što zavisi od nas da stvorimo uslove koji će olakšati započinjanje dijaloga između vlade i opozicje" u Siriji, kazao je ministar.
26 februar/veljača 2013
26 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.