Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 12:29 CET

  Moskva pozvala opoziciju da pregovara sa režimom u Damasku

  Susret Sergeja Lavrova i Džona Kerija

  26.02.2013
  Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je u utorak sirijsku opoziciju da započne pregovore s režimom predsednika Bašara el-Asada, nakon što se susreo sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

  "Računamo na opoziciju koja će se u Rimu sastati sa predstavnicima zapadnih zemalja i jednim brojem zemalja iz regije, kako bi se izjasnila za dijalog jer je o tome davala kontradiktorne izjave i kako bi navela imena svojih pregovarača", izjavio je Lavrov u Berlinu, prenela je ruska agencija Interfax.

  Lavrov je kazao da su se on i Keri dogovorili u Berlinu da učine sve što mogu kako bi pomogli da počnu pregovori između Sirijaca.

  "Najvažnije je da smo potvrdili zajedničko shvatanje kako je nastavak nasilja nedopustiv i da smo odlučni da učinimo sve što zavisi od Rusije i SAD", kazao je Lavrov, prenele su ruske novinske agencije.

  "Naravno, ne zavisi sve od nas, ali ćemo mi učiniti sve što zavisi od nas da stvorimo uslove koji će olakšati započinjanje dijaloga između vlade i opozicje" u Siriji, kazao je ministar.
  26 februar/veljača 2013
  26 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.