Dostupni linkovi

Dodik zatražio od Džombića da podnese ostavku


Milorad Dodik ispred Kaldere, 20. oktobar 2012. foto: Erduan Katana
Milorad Dodik ispred Kaldere, 20. oktobar 2012. foto: Erduan Katana
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je u ponedjeljak uveče da će u narednih dan-dva doći do ostavke Vlade RSi rekao da će se nakon toga ići u formiranje novog sastava Vlade.

Dodik je rekao za Radio-televiziju Republike Srpske nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Džombićem da će biti predložen novi mandatar za sastav Vlade, koji će dobiti mandat odmah nakon ostavke Vlade RS.

On je naveo da nema potrebe da se ide u parlament RS, pošto se radi o ostavci Vlade Republike Srpske, kako bi se što prije ušlo u konsultacije oko sastava Vlade u kojoj će ostati jedan broj sadašnjih ministara.

"Vjerujem da će sutra biti formalno zakazana sjednica Vlade, koja će biti održana u srijedu, 27. februara, nakon čega kreće ovaj mehanizam", istakao je Dodik.

U izjavi za Altrnativnu TV premijer Džombić je potvrdio da mu je Dodik zatražio ostavku tokom petnaestominutnog sastanka koji se desio u restoranu Kaldera u okolini Lakšata.

Novinari nisu bili ni obavješteni o ovom sastanku.

Sastanak je bio veoma kratak u šta se uvjerio i novinar Radio Slobodna Evropa koji je u Kalderu stigao u 18 časova i 20 minuta, ali je uspjeo vidjeti samo automobile premijera Džombića kako odlaze.
XS
SM
MD
LG