Dostupni linkovi

Hrvatska prenosi iskustva Srbiji iz pregovora sa EU



Šef hrvatske misije pri Evropskoj uniji Vladimir Drobnjak i pomoćnik ministara spoljnih i evropskih poslova Hrvoje Marušić boraviće iduće sedmice u Beogradu da bi razgovarali o prenošenju hrvatskih iskustava iz pregovora o članstvu u EU, najavljeno je danas u Zagrebu.

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić rekla je novinarima da to potvrđuje da se komunikacija Hrvatske i Srbije na stručnom nivou odvija kontinuirano uprkos "zahlađenim odnosima" i da "ne zavisi od trenutnih, kontroverznih i bombastičnim izjavama političara".

Pusić je danas u Zagrebu predstavila aktivnosti Centra izvrsnosti u kojem su okupljeni stručnjaci koji su učestvovali u pregovorima Hrvatske s EU, kao i oni koji svoja znanja i iskustva, vezana za pripreme za članstvo u EU i NATO, mogu da prenesu zemljama u regionu, navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva.

Dosad je ostvarena bilateralna saradnja Centra sa Srbijom, Crnom Gorom, BiH i Makedonijom, a u pripremi su ugovori o saradnji s Albanijom, Kosovom, Tunisom i Marokom.
XS
SM
MD
LG