Dostupni linkovi

Sastanak kod Budimira nije dao rezultate, susret ponovo zakazan za iduću sedmicu


Živko Budimir
Živko Budimir
Sastanak predsjednika Federacije BiH Živka Budimira sa predstavnicima SDA, SDP-a, SBB-a, HSP-a i Narodne sranke Radom za Boljitak, čija tema je bila kriza u vlasti u tom entitetu, nije rezultirao konkretnim zaključcima, ali je naglašeno da se ipak može ocjeniti da je susret bio pomak u odnosu na dosadašnje stanje.

Novi sastanak je već najavljen za kraj naredne sedmice kojem će prisustvovati lideri ovih političkih stranaka. Budimir je kazao kako su se učesnici sastanka usaglasili da je odlučivanje potrebno vratiti u institucije FBiH te će s toga idućem sastanku prisustvovati i čelnici oba doma Federalnog parlamenta.

"Potrebno je uvijek razgovarati posebno sa onima koji nemaju isto mišljenje o određenom problemu, jer kad razgovarate samo sa istomišljenicima onda dobijate samo podrške za svoje stavove", kazao je Budimir, koji nije htio komentirati ne dolazak predstavnika HDZ-ova.

Kada je u pitanju izbor sudija Ustavnog suda FBiH, Budimir je kazao da je taj proces u završnoj fazi te da on neće biti prepreka rješavanju situacije u FBiH. Dodao je da će konačna lista kandidata vrlo brzo biti upućena Domu naroda FBiH. Imena potencijalnih sudija koja će vjerovatno biti upućena Domu naroda su Dragica Dragičević, Šahbaz Džihanović i Mladen Srdić.
XS
SM
MD
LG