Petak, 06. maj/svibanj 2016, 09:24 CET

  Ukrajina: Broj poginulih u avionskoj nesreći popeo se na pet

  Nesreca u Donetsku, 14Feb2013

  14.02.2013
  Prema posljednjim podacima u avionskoj nesreći koja se dogodila u srijedu u Ukrajini poginulo je pet ljudi,a 26 ih je bilo povrijedjeno.

  Zamjenik premijera Oleksandar Vilkul na konferenciji za novinare na aerodromu u Donjecku izjavio  je da je avionu bilo 52 ljudi, te da  se njih devetoro nalazi još u bolnici.

  Vikul je kazao  ovaj tip aviona (Antonov AN-24 )   nije korišten u redovitom prometu, već isključivo za čarter letove. “Postoje još tri kompanije koje se bave ovim poslom i mi ćemo obaviti neplaniranu  inspekciju” rekao je zamjenik ukrajinskog premijera. 

  Avion   je letio na liniji od Odese do Donjecka,  a pri slijetanju je , najvjerojatnije zbog guste magle, promašio pistu i sletio u polje 700 metara udaljeno od piste .

  U avionu su uglavnom bili nogometni navijači koji su išli na utakmicu evropske lige, izmedju Šahtara I Borussie iz Dortmunda.
  14 februar/veljača 2013
  14 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.