Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 00:06 CET

  Radmanović: Ne postoji spremnost za promjene Ustava

  13.02.2013
  Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da mu se čini da lideri u BiH nisu spremni da ispune obavezu promjene Ustava BiH radi prilagođavanja Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i sloboda, jer postoje potpuno različite koncepcije o kojima niko neće da se usaglasi.

  Radmanović je rekao novinarima nakon sjednice Predsjedništva BiH da je obaveza političara, prije svega lidera političkih partija koje čine vladajuću većinu, da dogovore hitno izvršavanje obaveza kad je riječ o ovom pitanju, jer je to ključni uslov za dalji put ka EU.

  Prema njegovom mišljenju, oni koji se protive asimetričnom pristupu u rješavanju ovog pitanja, odnosno odluke  Evropskog suda u Strazburu u slučaju „Sejdić i Finci“ nemaju kvalitetan rješenja za izmjenu Ustava BiH i puta ka EU.

  „Ne treba potencirati da li je neki prisup asimetričan ili nije, nego treba pitanje riješiti. U BiH je mnogo toga asimetrično, pa se mnogi nisu bunili“,  rekao je Radmanović.

  Prema njegovom mišljenju, pitanje da li BiH želi EU ili ne, najkrupnija je stvar sa kojom se trenutno suočava.

  "Do sada smo svi govorili da smo za EU i još nismo imali nijedan glas protiv toga, ali neizvršavanje obaveza koje Unija traži od BiH pokazuje da svi nisu za EU",   istakao je Radmanović.
  13 februar/veljača 2013
  13 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.