Srijeda, 10. februar/veljača 2016, 03:40 CET

  Karamarko potvrdio da se razmatra izbacivanje Kosor iz stranke

  13.02.2013
  Sud časti HDZ-a razmatra mogućnost sankcionisanja bivšeg lidera stranke Jadranke Kosor zbog njene izjave da joj u HDZ-u brane da slobodno govori, potvrdio je predsjednik najveće opozicione stranke u Hrvatskoj Tomislav Karamarko.

  On je rekao novinarima da medijski istupi Kosorove ne štete stranci, već samo njoj i da u HDZ-u "niko nikome ništa ne zabranjuje".

  "Takve izjave ne daje neko ko je član stranke, nego neko neozavisan ili neko jako zavisan, samo ne znam o kome", rekao je Karamarko.

  Predsjednik Suda časti HDZ-a Tomislav Čuljak potvrdio je da je primio zahtjev za razmatranjem postupaka Kosorove u javnosti i da treba razmotriti da li ona šteti ugledu HDZ-a stranke.

  Kosorova je izjavila u intervjuu "Globusu" da joj u HDZ-u brane da slobodno govori i optužila aktuelno rukovodstvo da slijedi politiku krajnje desnice.

  Prema Statutu HDZ-a, Kosorovoj može biti izrečeno nekoliko različitih mjera, od ukora, oduzimanja stranačkih funkcija, takozvanog ukora pred isključenje, pa sve do isključenja i brisanja iz članstva.
  13 februar/veljača 2013
  13 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.