Utorak, 26. maj/svibanj 2015, 13:42 CET

Premijer Nikšić: Olakšanje nakon izglasavanja nepoverenja

12.02.2013
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nakon izglasavanja nepoverenja Vladi Federacije BiH na vanrednoj sednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u utorak kazao je da oseća olakšanje jer pritisak i atmosfera, koja se kreirala u poslednje vreme nije omogućavala Vladi FBiH da radi u ambijentu u kojem je radila do sada.

"Ako bilo ko očekuje da ću nastaviti da pljujem po svojim saradnicima s kojima sam do pre nekoliko meseci zaista radio kao tim, ja nisam taj čovek pa neću. Takođe, se ne mogu ni praviti da se nije ništa događalo, jer situacija je došla do te mere da je nemoguće bilo razmišljati o bilo čemu a da uvek morate brojati koliko tu ima ministara, da jedni druge ne preglasavaju" istakao je Nikšić.

Premijer Nikšić izrazio je očekivanje da će predsednik Federacije Živko Budimir što pre pokrenuti proceduru za imenovanje nove vlade.

"Nadam se da će nova vlada svojim personalnim političkim sastavom odgovarati parlamentarnoj većini kako bi se ostvario nesmetani protok materijala Vlade FBiH prema Parlamentu FBiH", rekao je Nikšić.

12 februar/veljača 2013
12 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.