Utorak, 28. april/travanj 2015, 02:30 CET

Rusi ne očekuju radikalne promene zbog papinog povlačenja

11.02.2013

Ruska pravoslavna crkva rekla je, povodom danas najavljene ostavke pape Benedikta XVI, da ne očekuje "radikalne promene u vatikanskoj politici ili odnosu prema pravoslavnim crkvama".

"Rimokatolička crkva je uvek prilikom promene papa davala uveravanja da će nastaviti istu politiku", izjavio je portparol Odeljenja Ruske pravoslavne crkve za spoljne poslove, Dmitrij Sizonjenko, prenosi novinska agencija Interfaks.

Veliki imam Al Azhara, glavne sunitske muslimanske teološke institucije, Ahmad el Tajed rekao je da je potresen vešću o Benediktovoj ostavci.

On je vest čuo dok je držao sastanak iza zatvorenih vrata, na kojem je biran novi veliki muftija Egipta, rekao je za italijansku agenciju Ansu izvor iz Al Azhara.

Egipatska koptska crkva je najavljeno povlačenje Benedikta ocenila kao "čin velike iskrenosti".
11 februar/veljača 2013
11 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Perspektiva: Četvrta epizoda - Sarajevo i Istočno Sarajevoi
X
26.04.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Istočnog Sarajeva i Ilidže. Voditelj i moderator je Brano Jakubović. Producent je Mebius film iz Sarajeva.