Petak, 28. avgust/kolovoz 2015, 19:08 CET

Rusi ne očekuju radikalne promene zbog papinog povlačenja

11.02.2013

Ruska pravoslavna crkva rekla je, povodom danas najavljene ostavke pape Benedikta XVI, da ne očekuje "radikalne promene u vatikanskoj politici ili odnosu prema pravoslavnim crkvama".

"Rimokatolička crkva je uvek prilikom promene papa davala uveravanja da će nastaviti istu politiku", izjavio je portparol Odeljenja Ruske pravoslavne crkve za spoljne poslove, Dmitrij Sizonjenko, prenosi novinska agencija Interfaks.

Veliki imam Al Azhara, glavne sunitske muslimanske teološke institucije, Ahmad el Tajed rekao je da je potresen vešću o Benediktovoj ostavci.

On je vest čuo dok je držao sastanak iza zatvorenih vrata, na kojem je biran novi veliki muftija Egipta, rekao je za italijansku agenciju Ansu izvor iz Al Azhara.

Egipatska koptska crkva je najavljeno povlačenje Benedikta ocenila kao "čin velike iskrenosti".
11 februar/veljača 2013
11 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.