Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 00:53 CET

  Abas zahvalio papi na podršci palestinskoj državnosti

  11.02.2013

  Palestinski predsednik Mahmud Abas sastao se danas sa papom Benedikton XVI i zahvalio mu na podršci nedavnoj rezoluciji UN kojom se de fakto priznaje palestinska državnost.

  Abas i papa razgovarali su privatno oko 25 minuta, a potom se palestinski predsednik sastao sa diplomatama Vatikana, prenose svetske agencije.

  Abas je dao papi mozaik crkve Svetog groba u Jerusalimu uz poruku da je to poklon "predsednika države Palestine".

  Vatikan je saopštio da se razgovaralo o glasanju 29. novembra u Generalnoj skupštini UN, kada su Palestinci dobili isti status kao Sveta stolica, status države nečlanice posmatrača.

  Vatikan je pozdravio ishod glasanja, izrazivši "nadu da će ta inicijativa ohrabriti posvećenost međunarodne zajednice da se nađe fer i trajno rešenje" bliskoistočnog sukoba.

  Palestinski predsednik je posetio Vatikan u okviru turneje po evropskim zemljama da im zahvali za unapređenje palestinskog statusa.
  11 februar/veljača 2013
  11 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.