Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 16:11 CET

Abas zahvalio papi na podršci palestinskoj državnosti

11.02.2013

Palestinski predsednik Mahmud Abas sastao se danas sa papom Benedikton XVI i zahvalio mu na podršci nedavnoj rezoluciji UN kojom se de fakto priznaje palestinska državnost.

Abas i papa razgovarali su privatno oko 25 minuta, a potom se palestinski predsednik sastao sa diplomatama Vatikana, prenose svetske agencije.

Abas je dao papi mozaik crkve Svetog groba u Jerusalimu uz poruku da je to poklon "predsednika države Palestine".

Vatikan je saopštio da se razgovaralo o glasanju 29. novembra u Generalnoj skupštini UN, kada su Palestinci dobili isti status kao Sveta stolica, status države nečlanice posmatrača.

Vatikan je pozdravio ishod glasanja, izrazivši "nadu da će ta inicijativa ohrabriti posvećenost međunarodne zajednice da se nađe fer i trajno rešenje" bliskoistočnog sukoba.

Palestinski predsednik je posetio Vatikan u okviru turneje po evropskim zemljama da im zahvali za unapređenje palestinskog statusa.
11 februar/veljača 2013
11 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika