Dostupni linkovi

Izetbegović: Teške riječi usporavaju normalizaciju odnosa BiH i Srbije


BiH želi bržu normalizaciju odnosa sa Srbijom, ali neke "teške riječi" vraćaju dijalog na početak i usporavaju normalizaciju odnosa, izjavio Bakir Izetbegović.

Član predsedništva Bosne i Hercegovine je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda istakao da mu je to posebno krivo, jer je imao dobre razgovare i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i sa premijerom Ivicom Dačićem.

"Malo je to prošlo nezapaženo, ali sreo sam se sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Njujorku dok smo čekali na prijem kod (predsednika SAD) Baraka Obame. Nikolić je otvoren i iskren čovjek, ali smatram da intelektualci u Srbiji i posebno predsjednik republike moraju zbog unapređenje odnosa i reintegracija da vode računa o izjavama kada govore o osjetljivim stvarima" rekao je Izetbegović.

Izetbegović je podsetio na nekoliko izjava Nikolića u vezi sa Srebrenicom, Ratkom Mladićem, budućnošću BiH, koje su, kako je rekao, bile hladne i uvredljive.

"Vratile su nas, kao u onoj dječjoj igri 'Čovjece ne ljuti se', opet na početak. Nije kasno da se te stvari poprave", kazao je Izetbegović i dodao da se sa Nikolićem dogovara da se u Istanbulu u narednih nekoliko meseci održi trilaterlani sastanak.
XS
SM
MD
LG