Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 13:44 CET

  Sekularna stranka tuniskog predsednika napušta vladu

  10.02.2013
  Sekularna partija tuniskog predsednika Monsefa Marzukija povukla je danas svoja tri ministra iz vlade koju predvode islamisti, navodeći da njeni zahtevi za promenu kabineta nisu usvojeni.

  Odluka Mazrukijeve stranke Kongres za Republiku predstavlja još jedan udarac vladi premijera Hamadi Džebaliija koja je već uzdrmana prošlonedeljnim ubistvom opozicionog lidera Šokrija Belaida.

  "Već nedelju dana govorimo da ćemo se povući iz vlade ukoliko ministri spoljnih poslova i pravde ne budu smenjeni," izjavio je funkcioner te stranke Ben Amor, a prenosi Rojters.

  S druge strane, islamistički premijer Tunisa, Hamadi Džebali izjavio je juče da će podneti ostavku ako ne bude usvojen njegov predlog o formiranju tehnokratske vlade.Džebali je pozvao na promene pre tri dana, nakon što je Tunis zapao u krizu posle ubistva Belaida.
  10 februar/veljača 2013
  10 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.