Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 19:49 CET

Sekularna stranka tuniskog predsednika napušta vladu

10.02.2013
Sekularna partija tuniskog predsednika Monsefa Marzukija povukla je danas svoja tri ministra iz vlade koju predvode islamisti, navodeći da njeni zahtevi za promenu kabineta nisu usvojeni.

Odluka Mazrukijeve stranke Kongres za Republiku predstavlja još jedan udarac vladi premijera Hamadi Džebaliija koja je već uzdrmana prošlonedeljnim ubistvom opozicionog lidera Šokrija Belaida.

"Već nedelju dana govorimo da ćemo se povući iz vlade ukoliko ministri spoljnih poslova i pravde ne budu smenjeni," izjavio je funkcioner te stranke Ben Amor, a prenosi Rojters.

S druge strane, islamistički premijer Tunisa, Hamadi Džebali izjavio je juče da će podneti ostavku ako ne bude usvojen njegov predlog o formiranju tehnokratske vlade.Džebali je pozvao na promene pre tri dana, nakon što je Tunis zapao u krizu posle ubistva Belaida.
10 februar/veljača 2013
10 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.