Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 19:19 CET

Izvinjenje zbog greške u "Linkolnu"

10.02.2013
Toni Kušner, scenarista epske drame "Linkoln", glavnog favorita ovogodišnjih Oskara, izvinio se zbog "15 sekundi" istorijske greške u filmu, nakon kritika kongresmena iz Konektikata da je dvoje zastupnika iz njegove države lažno prikazano kako 1865. godine glasaju protiv ukidanja ropstva.

"Kongresmen Džo Kortni je u pravu kada kaže da su sva četiri člana delegacije Konektikata glasala za amandman o ukidanju ropstva" u SAD, priznao je Kušner u elektronskoj poruci.

"Promenili smo glasanje dvojice članova delegacije i dali smo nova imena osobama koje su ubacile svoje listiće u kutiju kako glasanje ne bismo pripisali stvarnim osobama", objasnio je scenarista.

"Žao mi je ako se neko u Konektikatu osetio uvređenim zbog ovih 15 sekundi filma", zaključio je on, pomalo ironično.

U odgovoru, kongresmen Kortni je rekao da je zadovoljan time što je scenarista priznao grešku "kako gledaoci ne bi izašli iz bioskopa verujući da su (ondašnji) predstavnici Konektikata bili na "pogrešnoj strani istorije".
10 februar/veljača 2013
10 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.