Četvrtak, 26. novembar/studeni 2015, 07:56 CET

Francuska vojska povlači se iz Timbuktua

07.02.2013
Francuske snage počele su danas da se povlače iz Timbuktua pošto smatraju da su obezbedile taj grad i krenule da pojačavaju svoje snage u severnijem gradu Malija u potrazi za islamističkim ekstremistima.

Portparol francuske vojske Tieri Burkhard rekao je danas da je operacija obezbedjenja grada Gao, na severu Malija, još u toku, skoro dve nedelje od kada su francuske i malijske trupe ušle u tu oblast.

Postoji rizik "zaostalih terorista" koji su se pomešali sa lokalnim stanovništvom, rekao je Burkhard.

Francuska je počela vojnu operaciju u Maliju 11. januara da pomogne vladi te zemlje da povrati kontrolu nad delom svoje teritorije na severu koju su zauzeli islamistički ekstremisti. Ekstremisti koji su više meseci držali sever zemlje gde su vladali pod svojim strogim islamističkim pravilima prošlog meseca krenuli su u ofanzivu ka jugu
i glavnom gradu.
07 februar/veljača 2013
07 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.