Utorak, 09. februar/veljača 2016, 14:47 CET

  Ajatolah Hamnei odbacio ponudu SAD o bilateralnim razgovorima

  07.02.2013
  Vrhovni vjerski vodja Irana, ajatolah Ali Hamnei, odbacio je danas ponudu SAD o bilateralnim razgovorima o iranskom nuklearnom programu.

  On je poručio Washingtonu da nema pregovora dok “Amerikanci upiru  oružje prema Iranu. To neće zastrašiti iranski narod", rekao je Hamnei.

  SAD su u srijedu  potvrdile uvodjenje novih sankcija Iranu, nekoliko dana nakon   ponude američkog potpredsjednika Josepha Bidena Teheranu o direktnim pregovorima u okviru "šestorke" koju čine pet stalnih članica Vijeća sigurnosti  UN (SAD, Francuska, Velika
  Britanija, Rusija i Kina) i Njemačka.

  Nakon višemjesečnog prekida pregovora, "šestorka" i Iran dogovorili su nastavak razgovora 26. februara u Kazahstanu.

  Medjunarodna zajednica sumnjiči Iran da priprema teren za izradu atomsku bombe, dok Teheran odgovara da njihov nuklaerni program ima civilni karakter.
  07 februar/veljača 2013
  07 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.