Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 01:59 CET

  Nikolić nakon susreta sa Jahjagom: Otvorili smo knjigu dogovora

  06.02.2013
  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u izjavi novinarima nakon sastanka sa predsednicom Kosova Atifete Jahjaga u Briselu istakao je da je ono što je bilo zajedničko na sastanku - želja da se na Kosovu živi bolje, da Srbija bude u EU, da se iz prošlosti izađe u sadašnjost i budućnost.

  On je istakao da je pitanje statusa Kosova bila najveća prepreka, dodajući ipak da je dobro što se razgovara.

  “Za početak je dobro, za početak otvorili smo knjigu dogovora, koliko dugo će trajati…na kraju krajeva nije ni važno, bolje je da dugo razgovaramo, i nekad i nekako dođemo do rešenja, s tim što ukoliko pozicija Pristine ostane takva, nepromenjiva, da je to nezavisna država, koja istina ne prepoznaju UN, onda ćemo teško da se dogovormo. Jednostavno, bez Srbije nema nezavisnosti Kosova i Metohije, bez saglasnosti Srbije - dok postoje ovakve UN, onda ne znam zašto se ne bi dogovarali o nekakvom drugom rešenju koje bi omogućilo da se ne samo na teritoriji Srbije, već na celom Balkanu živi bolje nego do sad", kazao je Nikolić

  On je ipak dodao da ne postoji drugo rešenje izuzev dogovora, te da rezolucija Srbije nudi rešenje koje bi Kosovu u ovo vreme omogućilo “, da se potpuno ostvari i razvije kao da je nezvisna država.

  U izjavi za srpske televizije Nikolić je kazao da se u budućnosti jedan ovakav sastanak može ponoviti ali ako se teme konkretizuju ili ukoliko se napravi nacrt sporazuma kojim bi se rešila neka pitanja.
  06 februar/veljača 2013
  06 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.