Utorak, 07. juli/srpanj 2015, 08:48 CET

Završen susret Nikolić-Jahjaga

06.02.2013

U Briselu je završen trojni sastanak predsednika Srbije i Kosova Tomislava Nikolića i Atifete Jahjaga sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Nikolić je izjavo da se tokom razgovora kretao u okvirima rezolucije.

„Nudimo mogućnosti za razvoja. Jahjaga je ostala na udžbeničkoj priči o ljudskim pravima i nezavisnosti Kosova. Ako Jahjaga nastavi da insistira na nezavisnosti Kosova dijalog ne može ići u pravcu postizanja zajedničkog rešenja“, dodao je Nikolić.

Jahjaga je pre sastanka sa Eštonovom izjavila da ovaj sastanak predstavlja “otvaranje novog poglavlja dveju država na njihovom putu ka evropskim integracijama.”

“Ovo je prvi susret na nivou predsednika, kao dve ravnppravne, suverene i nezavisne države, Republike Kosova i Republike Srbije, u okviru međudržavnih odnosa.

Sastanak je trajao oko 50 minuta, iza zatvorenih vrata, u zgradi Evropske spoljne službe (EEAS), na briselskom trgu Šuman.

Trojnom sastanku su prethodili odvojeni razgovori Ešton sa Nikolićem i Jahjagom.

Današnji sastanak u Briselu je prvi susret Nikolića i Jahjage u okviru dijaloga Beograda i Prištine.
06 februar/veljača 2013
06 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
X
06.07.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.