Srijeda, 25. novembar/studeni 2015, 11:14 CET

Završen susret Nikolić-Jahjaga

06.02.2013

U Briselu je završen trojni sastanak predsednika Srbije i Kosova Tomislava Nikolića i Atifete Jahjaga sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Nikolić je izjavo da se tokom razgovora kretao u okvirima rezolucije.

„Nudimo mogućnosti za razvoja. Jahjaga je ostala na udžbeničkoj priči o ljudskim pravima i nezavisnosti Kosova. Ako Jahjaga nastavi da insistira na nezavisnosti Kosova dijalog ne može ići u pravcu postizanja zajedničkog rešenja“, dodao je Nikolić.

Jahjaga je pre sastanka sa Eštonovom izjavila da ovaj sastanak predstavlja “otvaranje novog poglavlja dveju država na njihovom putu ka evropskim integracijama.”

“Ovo je prvi susret na nivou predsednika, kao dve ravnppravne, suverene i nezavisne države, Republike Kosova i Republike Srbije, u okviru međudržavnih odnosa.

Sastanak je trajao oko 50 minuta, iza zatvorenih vrata, u zgradi Evropske spoljne službe (EEAS), na briselskom trgu Šuman.

Trojnom sastanku su prethodili odvojeni razgovori Ešton sa Nikolićem i Jahjagom.

Današnji sastanak u Briselu je prvi susret Nikolića i Jahjage u okviru dijaloga Beograda i Prištine.
06 februar/veljača 2013
06 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.