Petak, 06. maj/svibanj 2016, 07:32 CET

  Završen susret Nikolić-Jahjaga

  06.02.2013

  U Briselu je završen trojni sastanak predsednika Srbije i Kosova Tomislava Nikolića i Atifete Jahjaga sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

  Nikolić je izjavo da se tokom razgovora kretao u okvirima rezolucije.

  „Nudimo mogućnosti za razvoja. Jahjaga je ostala na udžbeničkoj priči o ljudskim pravima i nezavisnosti Kosova. Ako Jahjaga nastavi da insistira na nezavisnosti Kosova dijalog ne može ići u pravcu postizanja zajedničkog rešenja“, dodao je Nikolić.

  Jahjaga je pre sastanka sa Eštonovom izjavila da ovaj sastanak predstavlja “otvaranje novog poglavlja dveju država na njihovom putu ka evropskim integracijama.”

  “Ovo je prvi susret na nivou predsednika, kao dve ravnppravne, suverene i nezavisne države, Republike Kosova i Republike Srbije, u okviru međudržavnih odnosa.

  Sastanak je trajao oko 50 minuta, iza zatvorenih vrata, u zgradi Evropske spoljne službe (EEAS), na briselskom trgu Šuman.

  Trojnom sastanku su prethodili odvojeni razgovori Ešton sa Nikolićem i Jahjagom.

  Današnji sastanak u Briselu je prvi susret Nikolića i Jahjage u okviru dijaloga Beograda i Prištine.
  06 februar/veljača 2013
  06 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.