Petak, 27. novembar/studeni 2015, 05:35 CET

Kacin: Susret Nikolić-Jahjaga korak napred u normalizaciji odnosa

06.02.2013

Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je današnji susret predsednika Srbije i Kosova, Tomislava Nikolića i Atifete Jahjage i ocenio da on predstavlja korak napred u normalizaciji odnosa dve strane.

"Smatram da je visoko-politički dijalog koji vode premijeri Srbije i Kosova ovim ojačan i da mu je dat snažan podstrek. Srbija i Kosovo su upućeni na regionalnu, ekonomsku i političku saradnju ne zato što EU to zahteva, već zato što je to u najboljem interesu svih
građana i ekonomije, a naročito srpske zajednice na Kosovu", rekao je Kacin, prema saopštenju iz njegovog kabineta.

On je izrazio nadu da će do sledećeg susreta Nikolića i Jahjage doći u regionu, a potom i u Beogradu ili Prištini.

Izvestilac EP je dodao da normalizacija odnosa sa Prištinom ostaje prioritetan kriterijum na kojem Srbija treba da radi kako bi obezbedila datum za početak pregovora sa EU.

On je istakao da je "zemljama Zapadnog Balkana, a naročito BiH i Makedoniji, potreban novi impuls koji bi ubrzao dinamiku integracija i time ekonomskog oporavka".

"Srbija ima priliku da sada napravi taj iskorak", poručio je Kacin.
06 februar/veljača 2013
06 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.