Srijeda, 10. februar/veljača 2016, 03:36 CET

  Euleks i OEBS osudili napad u Mitrovici

  05.02.2013
  Euleks i OEBS u utorak su najoštrije napad u Mitrovici u kojem je povređeno dvoje dece.

  "Ovakva vrsta nasilja utiče na lokalno stanovništvo i ima poguban uticaj po mir i stabilnost", navodi se u saopštenju.

  Šef misije OEBS-a na Kosovu ambasador Žan-Klod Šlumberger osudio je napad i pozvao nadležne da spovedu sveobuhvatnu istragu o tom događaju i privedu počinioce pravdi.

  "Tokom proteklih nekoliko dana serija uznemirujućih bezbednosnih incidenata je pogodila ljude koji žive na severnom Kosovu. Ovaj poslednji čin je rezultirao povredama trogodišnjeg dečaka i devetogodišnje devojčice, što je u potpunosti neprihvatljivo", istakao je šlumberger.

  U sinoćnjem napadu u naselju Bošnjačka mahala povređeno je dvoje dece. Kosovska policija privela je zbog tog događaja Srđana Stojanovića a tokom pretresa njegove kuće pronašla je ručnu bombu i automatsko oružje.
  05 februar/veljača 2013
  05 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.