Dostupni linkovi

Turska: Ambasada i konzulati SAD-a od danas ponovno rade


Iz američke ambasade u Ankari je saopšteno da će ambasada i konzulati te zemlje u Ankari i Adani od danas nastaviti sa radom.

U saopštenju se navodi da se ambasada i konzulati ostaju u istim zgrada, jer one nisu oštećene u eksploziji za koju je odgovornost preuzela teroristička organizacija DHKP/C.

Američka ambasada je u saopštenju pozvala američke građane na oprez.

"Teroristička organizacija DHKP/C otkrila je da planira nastaviti terorističke aktivnosti prema SAD-u, NATO-u i Turskoj. Pozivamo građane SAD-a, koji žive ili putuju u Tursku, da budu oprezni, te da se drže dalje od velike gužve i protesta", navodi se u saopštenju.

Američke vlasti preporučile su Amerikancima da ne prisustvuju ni mirnim protestima, te da se udalje s lica mjesta ukoliko se nađu na takvim mjestima.

Iz američke ambasade u Ankari je saopšteno da se Amerikanci koji žele posjetiti Tursku trebaju registrovati preko interneta u putnički program Ministarstva vanjskih poslova SAD-a. Oni koji nemaju ili se ne služe internetom, mogu otići u najbliži konzulat ili ambasadu, kako bi izvršili potrebnnu registraciju.
XS
SM
MD
LG