Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 09:56 CET

Pavićević: Neće biti pogodbi o Kosovu radi ispunjenja rokova EU

04.02.2013
Novoimenovani oficir za vezu vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević izjavio je u ponedeljak uveče da ta pozicija ne uključuje diplomatski status i da tok dijaloga koji se vodi u Briselu sa Kosovom ne diktiraju rokovi Evropskog saveta, nego interesi države Srbije i njenih građana.

“Čeka me odgovoran i težak posao”, rekao je Tanjugu Pavićević, koga je vest da ga je Vlada imenovala za oficira za vezu u Prištini zatekla u Briselu, gde je doputovao uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga na nivou ekspertskih grupa.

On je naglasio da pozicija oficira za vezu, nasuprot nekim izjavama kosovskih lidera, ne obuhvata diplomatski status, imunitet, niti ovlašćenja za bilo kakve diplomatske aktivnosti.

Kada je reč o sutrašnjoj rundi tehničkog dijaloga, Pavićević je najavio da će na dnevnom redu biti, pre svega, telekomunikacije i struja.

On je izrazio očekivanja da će do aprila, kada će Evropska komisija podneti izveštaj Evropskom savetu o napretku dijaloga, biti ispunjeni uslovi da Srbija dobije datum početka pregovora o pridruživanju EU, ali da tok dijaloga nije uslovljen tim rokom.

"Neće biti pogodbi radi ispunjavanja rokova", naglasio je Pavićević i istakao da se dijalog vodi u skladu sa interesima Srbije i njenih građana.

Pavićević će predvoditi delegaciju Beograda u tehničkom dijalogu sa Prištinom do 1. marta, kada će preuzeti dužnost oficira za vezu u Prištini.
04 februar/veljača 2013
04 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.