Ponedjeljak, 25. maj/svibanj 2015, 17:31 CET

Erdogan: Dalja odlaganja evrointegracija Turske neoprostiva

04.02.2013
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan oštro je u ponedeljak kritikovao Evropsku uniju navodeći da je dalje odlaganje ulaska Turske u Uniju "neoprostivo".

Erdogan je rekao da je Turska "pred vratima EU 50 godina". Turska je status kandidata dobila 1997. godine, a pregovore o članstvu je počela 2005, ali je zatvorila samo jedno pregovaračko poglavlje pošto je zbog stava Ankare prema Kipru Evropski savet odlučio da se ne otvaraju dalja poglavlja.

Erdogan je rekao da planira da poseti Brisel kako bi razgovarao o evrointegracijama Turske, ali nije izneo detalje. On je prethodno rekao da bi Turska mogla da prestane da se interesuje za članstvo u EU ako u nju ne uđe do 2023. godine.
04 februar/veljača 2013
04 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.