Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 14:38 CET

Erdogan: Dalja odlaganja evrointegracija Turske neoprostiva

04.02.2013
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan oštro je u ponedeljak kritikovao Evropsku uniju navodeći da je dalje odlaganje ulaska Turske u Uniju "neoprostivo".

Erdogan je rekao da je Turska "pred vratima EU 50 godina". Turska je status kandidata dobila 1997. godine, a pregovore o članstvu je počela 2005, ali je zatvorila samo jedno pregovaračko poglavlje pošto je zbog stava Ankare prema Kipru Evropski savet odlučio da se ne otvaraju dalja poglavlja.

Erdogan je rekao da planira da poseti Brisel kako bi razgovarao o evrointegracijama Turske, ali nije izneo detalje. On je prethodno rekao da bi Turska mogla da prestane da se interesuje za članstvo u EU ako u nju ne uđe do 2023. godine.
04 februar/veljača 2013
04 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.