Subota, 28. novembar/studeni 2015, 01:29 CET

SNS:Zasad bez izbora, nema zaštićenih

04.02.2013
Nakon završene sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke, predsjednik Aleksandar Vučić izjavio da izbora za sada neće biti, jer je od rejtinga stranke važniji interes građana.Sednica Predsedništva SNS, na kojoj su razmatrani odnosi u Vladi i eventualni vanredni izbori, završena je nakon nešto više od sat vremena.

Vučić je rekao novinarima ispred sjedišta stranke da će državni organi, u skladu sa zakonom rješavati sva djela kriminala i korupcije.

"Nema i ne sme biti zaštićenih, bez obzira na ime, prezime i funkciju", kazao je Vučić i dodao da se to odnosi na 24 sporne privatzacije, slučaj Šarić, Galeniku, Razvojnu banku Vojvodine...

Naime, Vučić je rekao da bi naprednjacima oni danas najviše odgovarali jer je pitanje da li će im rejting ikada više biti ovako dobar, dodajući ipak da su važniji interesi države i naroda, kao i to i da se nastavi rad koji je započet.

Lider SNS je dodao da će biti izbora "kada većina građana bude želela drugačiju vlast".

Na pitanje da jasno kaže da li je Vlada stabilna ili ne, on nije dao precizan odgovor već je rakao da će se nastaviti rad na ciljevima "pa ako uspje - uspje"."Što nije uvek izvesno", dodao je Vučić.

Govoreći o sastancima premijera Srbije Ivice Dačića i članom klana Darka Šarića, kao i podacima koji su objavljeni u javnosti, Vučić je rekao da Miki Rakić, bivši šef Nacionalnog savjeta za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS-a i Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, nisu počinili krivično djelo, ali da je političko pitanje šta su sve znali kada su hteli da prave vladu sa Dačićem.

"SNS oko toga ništa nije znao, a o sastancima Dačića i Radulovića sam saznao prije nekoliko dana", rekao je Vučić, koji nije htio da odgovori na pitanje novinara da li bi, da je znao za sve to ranije, pravio Vladu sa Dačićem.

Prema njegovim riječima, danas nije razgovarano ni o rekonstrukciji Vlade, kao ni o pitanju vlasti u Beogradu.
04 februar/veljača 2013
04 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.