Petak, 29. april/travanj 2016, 16:04 CET

  Turska: Ambasada i konzulati SAD-a od danas ponovno rade

  04.02.2013
   Iz američke ambasade u Ankari je saopšteno da će ambasada i konzulati te zemlje u Ankari i Adani od danas nastaviti sa radom.

  U saopštenju se navodi da se ambasada i konzulati ostaju u istim zgrada, jer one nisu oštećene u eksploziji za koju je odgovornost preuzela teroristička organizacija DHKP/C.

  Američka ambasada je u saopštenju pozvala američke građane na oprez.

  "Teroristička organizacija DHKP/C otkrila je da planira nastaviti terorističke aktivnosti prema SAD-u, NATO-u i Turskoj. Pozivamo građane SAD-a, koji žive ili putuju u Tursku, da budu oprezni, te da se drže dalje od velike gužve i protesta", navodi se u saopštenju.

  Američke vlasti preporučile su Amerikancima da ne prisustvuju ni mirnim protestima, te da se udalje s lica mjesta ukoliko se nađu na takvim mjestima.

  Iz američke ambasade u Ankari je saopšteno da se Amerikanci koji žele posjetiti Tursku trebaju registrovati preko interneta u putnički program Ministarstva vanjskih poslova SAD-a. Oni koji nemaju ili se ne služe internetom, mogu otići u najbliži konzulat ili ambasadu, kako bi izvršili potrebnnu registraciju.
  04 februar/veljača 2013
  04 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.