Dostupni linkovi

Ankara:Nikolić razgovarao sa Gulom


Predsjednik Tomislav Nikolić sastao se jutros u Ankari sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom.Nikolić je dočekan uz najviše državne i vojne počasti, gardu i plotun od 21 salve, a intonirane su i himne dve zemlje.

Poslije susreta dva predsjednika biće održan sastanak delegacija Srbije i Turske, a potom i potpisan sporazum između dvije vlade u oblasti omladine i sporta. Očekuje se potom da se dva predsjednika obrate medijima.

Nikolić, koji u Turskoj predvodi državnu delegaciju Srbije, obišao je ranije jutros memorijalni centar "Ataturk" posvećen ocu turske nacije Mustafi Kemalu Ataturku i položio vijenac njemu u čast.

U spomen knjigu je kako navode mediji upisao: "Počastvovan sam što mogu da se poklonim sjenima čovjeka čija vizija je podigla i uspravila ovu divnu zemlju i njen narod. Ovako veliki narod zaslužuje velikog oca Kemala Ataturka. Turska će živjeti sve dok u njoj bude živela njegova ideja".

Nikolić će se kasnije sastati sa predsednikom turske skupštine Džemilom Čičekom, a vrečeras će Gul prirediti svečanu večeru za delegaciju Srbije u predsjedničkoj palati.

Nikolić sjutra nastavlja posetu u Istambulu, gde će se sastati sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem i prisustvovati biznis forumu srpskih i turskih privrednika.
XS
SM
MD
LG