Utorak, 30. juni/lipanj 2015, 07:15 CET

Makedonska opozicija vraća mandate

03.02.2013
Socijaldemokratski savez (SDSM), najveća opoziciona stranka u Makedoniji, najavila je u nedelju da se njeni poslanici neće vratiti u Sobranje, da će vratiti mandate i da neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 24. mart.

"Apsolutno nećemo učestvovati na lokalnim izborima, nema vraćanja u Sobranje, a celokupna odgovornost za produbljivanje političke krize najveće u poslednjih desetak godina ide na račun vladajuće koalicije VMRO-DPMNE", izjavio je generalni sekretar SDSM-a Andrej Petrov.

On je nakon završetka "karavana otpora", koji je opozicija organizovala kružeći vozilima po ulicama Skoplja, naglasio da SDSM smatra da su sve manje šanse da se prevaziđe kriza jer "druga strana nije spremna za dijalog".

Prema njegovim rečima, jedini izlaz za prevazilaženje aktuelne krize jeste održavanje fer i demokratskih prevremenih parlamentarnih izbora kako bi bio obnovljen legitimitet institucija.

Do krize u Makedoniji došlo je 24. decembra prošle godine kada je u Sobranju usvajan budžet za ovu godinu.
03 februar/veljača 2013
03 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.