Petak, 29. april/travanj 2016, 23:40 CET

  Beograd:Dvojica osumnjičenih za Azotaru u Specijalnom tužilaštvu

  01.02.2013
  Policija je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal privela Dragana Vulina, vlasnika firme Vulin komerc i Dragana Petrovića, vlasnika firme Mlinko amos doo, osumnjičene da su zloupotrebili službeni položaj u aferi Azotara, rekao je specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

  Krivična prijava je podnijeta i protiv Radosava Vujačića, Mihaila Grujića, Dragana Tanaskovića, Dragana Mitića, Srboljuba Žujovića, Vere Isaković i Gordana Markovića, protiv kojih je istraga u toku, rekao je Radisavljević za agenciju Beta.

  Prema navodima krivične prijave, oni se terete za zloupotrebe prilikom prodaje regresiranog mineralnog đubriva od 2009. do kraja marta 2011. godine, čiji je proizvođač bila Azotara Pančevo.

  Tom prilikom pričinjena je šteta za budžet Srbije od oko 220 miliona dinara, a za Azotaru Pančevo oko 470 miliona dinara, pošto su neosnovano korišćena sredstva iz budžeta namenjena za regresirano mineralno đubrivo koje je Azotara Pančevo isporučila preduzećima u vlasništvu i pod kontrolom prijavljenih lica.
  01 februar/veljača 2013
  01 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.