Nedjelja, 30. avgust/kolovoz 2015, 11:52 CET

Prva žalba zbog kandidature Vujanovića

01.02.2013
Dragić Bulatović iz Bjelog Polja podnio je Ustavnom sudu žalbu povodom odluke Demokratske partije socijalista da na predsjedničkim izborima kandiduje potpredsjednika partije Filipa Vujanovića.

On u žalbi navodi da Vujanović krši Ustav jer bi mu to bio treći predsjednički mandat.

Bulatović je rekao dnevniku  "Dan" da mu je u Ustavnom sudu saopšteno da njegova žalba ne može biti razmotrena dok Državna izborna komisija ne potvrdi kandidaturu Vujanovića.

Ustavom Crne Gore predviđeno je da isto lice može biti najviše dva puta predsjednik te zemlje.

Vujanović je dva puta biran na toj funkciju, 2003. i 2008. godine, ali je u prvom mandatu izabran kada je Crna Gora bila u državnoj zajednici sa Srbijom, zbog čega on i Demokrtska partija socijlista  vjeruju da ima pravo na treći mandat.

I manja čanica vladajuće kolicije SDP najavila je žalbu Ustavnom sudu zbog Vujanovićeve kandidature.

Sam Filip Vujanović tumačenja njegove ponovne kandidature za tu funkciju doživljava kao političko, a ne kao pravno pitanje.
01 februar/veljača 2013
01 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.