Dostupni linkovi

Istraživanje: SNS podržava 36 odsto građana



Srpska napredna stranka (SNS) ima najveću podršku građana, 36 odsto, dok su na drugom i trećem mestu, Demokratska stranka i koalicija oko Socijalističke partije Srbije sa podrškom 15,3 odnosno 11,8 odsto birača, pokazalo je danas objavljeno istraživanje javnog mnjenja agencije Faktor plus.

Među strankama koje bi prošle cenzus od pet odsto, prema istraživanju agencije Faktor plus, nalaze se Demokratska stranka Srbije sa podrškom od 7,3 odsto, Ujedinjeni regioni Srbije za koje bi glasalo 5,2 odsto građana i Liberalno demokratska partija sa 5,1 odsto.

Lider stranke sa najvećom podrškom među građanima je Aleksandar Vučić iz SNS za koga se izjasnilo 56 odsto ispitanika, a za njim slede Dragan Đilas iz DS i Ivica iz SPS sa po 23 odsto podrške.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić rekao je danas na konferenciji za novinare da je Aleksandar Vučić uspeo da zadobije podršku građana na temelju borbe protiv korupcije, ali je dodao da ostaje da se vidi koliko će u toj borbi biti rezultata.

"To može biti mač sa dve oštrice", ocenio je Pejić i dodao da građani smatraju da borba protiv korupcije nije završena i da očekuju rezultate.

Kao najveće neuspehe sadašnje vlade građani navode izostanak povoljnih rezultata u rešenju kosovskog pitanja, 54 odsto, a potom slede nedovoljan ekonomski razvoj i nezaposlenost koji najviše brinu građane.
XS
SM
MD
LG