Dostupni linkovi

SAD: U obračunu bandi ubijeno dete



Petnaestogodišnja devojka iz Čikaga, koja je nastupala u orkestru na inauguraciji Baraka Obame, ubijena je u pucnjavi koja se povezuje sa obračunom bandi.

Ubistvo mlade devojke, ponovo je u Americi otvorilo pitanje nasilja vezanog za ulične bande, u kome je Čikago sa više od 500 ubistava prošle godine u samom vrhu neslavne crne liste.

Samo u januaru ove godine ubijeno je 42 ljudi. Prema prvim podacima policije, Hadija Pendlton nastradala je kada je za sada nepoznati napadač otvorio vatru na grupu učenika koja je stajala u parku, blizu škole u južnom delu Čikaga. Pretpostavlja se da ona uopšte nije ni bila meta pomahnitalog ubice. Devojka je sa još desetak drugova i drugarica iz škole stajala u parku, kada je ogradu preskočio napadač i počeo da puca. Ona je pogođena u leđa dok je pokušavala da pobegne, dok je jedan momak pogođen u nogu.

Policija je saopštila da niko iz grupe nije doveden u vezu sa bandama, tako da se pretpostavlja da ih je napadač pomešao sa drugim ljudima.

Park u kome je Hadija ubijena, udaljen je manje od dva kilometra od Obamine rodne kuće i kraja grada Kenvud u kome je on živeo.
XS
SM
MD
LG