Petak, 28. avgust/kolovoz 2015, 16:46 CET

Služba bezbednosti: Šarić nije u Crnoj Gori

30.01.2013

Crnogorska agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) nema operativnih saznanja da je odbegli Darko Šarić u Crnoj Gori, saopšteno je iz te agencije.

Pojedini beogradski mediji objavili su, pozivajući se na izvore sektora bezbednosti, da hapšenje Šarića zavisi od dogovora vlasti u Srbiji i Crnoj Gori.

Srbija, po navodima Blica, ima podršku nekoliko jakih država i njihovih bezbednosnih agencija kojima je takođe cilj Šarićevo hapšenje. One vrše veliki pritisak na Crnu Goru da bi se pitanje Šarića konačno rešilo.

"Crna Gora još nije spremna da Šarića pusti niz vodu", i "nemaju saznanja da mu podršku u skrivanju pruža podzemlje", navodi beogradski list.

Darko Šarić optužen je u Srbiji za šverc koakina iz Južne Amerike i za njim se traga od 2009. godine.

Crnogorski državni vrh i nadležni organi u više navrata su saopštili da ne kriju Darka Šarića i da su za saradnju sa policijom Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Šarićev mlađi brat Duško je prošle godine u Crnoj Gori osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog pranja novca.
30 januar/siječanj 2013
30 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.