Utorak, 09. februar/veljača 2016, 16:45 CET

  Dacić: Srbija je čvrsto opredeljena za dobrosusedske odnose

  30.01.2013

  Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Sarajevu s predsedavajućim Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.

  Na sastanku je razgovarano o odnosima BiH i Srbije, pre svega o unapređenju dosadašnje saradnje, naročito privredne.

  Dačić je kazao da je Srbija "čvrsto opredeljena za dalje razvijanje dobrosusedskih odnosa, mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu".

  Radmanović i Dačić su potvrdili zajedničku opredeljenost dve zemlje za evropski put i članstvo u EU, istakavši da na tome treba ubrzano raditi.

  Radmanović je ocenio da "svaka poseta predstavnika dve zemlje, pa i ova, pokazuje trend napretka u međusobnim odnosima između BiH i Srbije".

  Dačić je pozvao predsedavajućeg Saveta ministara BiH Vjekoslava Bevandu da poseti Beograd, što će on učiniti iduće sedmice.

  Premijer Srbije Ivica Dačić sinoć je doputovao u Sarajevo gde danas predvodi delegaciju Srbije na forumu Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI).

  Konferenciji u Sarajevu prisustvuju delegacije iz šest zemalja regiona - Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Makedonije i BiH, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije, delegacije EU u BiH, Saveta Evrope i drugih međunarodnih organizacija i institucija.
  30 januar/siječanj 2013
  30 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.