Petak, 29. april/travanj 2016, 16:02 CET

  Naloženo hapšenje članova Crnog bloka u Egiptu

  29.01.2013
  Egipatski državni tužilac naložio je u utorak hapšenje članova "Crnog bloka", militantne grupe koja se pojavila tokom nasilnih demonstracija poslednjih dana u Egiptu, javljaju sudski izvori.

  Talat Ibrahim Abdalah naložio je hapšenje svake osobe koja je osumnjičena da pripada toj grupi. Portparol tužilaštva rekao je da je istraga pokazala da je "Crni blok" organizovana grupa koja izvodi terorističke akcije.

  Tužilac je takođe rešio da odredi jednog sudiju da istraži navode jednog advokata koji optužuje pripadnike "Crnog bloka" da su zapalili kancelarije Muslimanskog bratstva i da su povezani sa određenim ličnostima iz politike i medija.

  Demonstranti sa licima prekrivenim crnom maramom pojavili su se poslednjih dana u Kairu i u nekim provincijama tvrdeći da su pripadnici "Crnog bloka", do sada nepoznate grupe. U videu objavljenom na Jutjubu ova grupa navodi da želi da se "suprotstavi režimu fašističkih tirana (Muslimanskog bratstva)" kojem pripada egipatski predsednik Mohamed Morsi.

  U demonstracijama koje su počele u četvrtak uveče u Egiptu povdom druge godišnjice početka pobune protiv Hosnija Mubaraka 2011, poginulo je više od 50 ljudi, a stotine su povređene.
  29 januar/siječanj 2013
  29 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.