Nedjelja, 21. decembar/prosinac 2014, 05:02 CET

Vijesti

Naloženo hapšenje članova Crnog bloka u Egiptu

29.01.2013
Egipatski državni tužilac naložio je u utorak hapšenje članova "Crnog bloka", militantne grupe koja se pojavila tokom nasilnih demonstracija poslednjih dana u Egiptu, javljaju sudski izvori.

Talat Ibrahim Abdalah naložio je hapšenje svake osobe koja je osumnjičena da pripada toj grupi. Portparol tužilaštva rekao je da je istraga pokazala da je "Crni blok" organizovana grupa koja izvodi terorističke akcije.

Tužilac je takođe rešio da odredi jednog sudiju da istraži navode jednog advokata koji optužuje pripadnike "Crnog bloka" da su zapalili kancelarije Muslimanskog bratstva i da su povezani sa određenim ličnostima iz politike i medija.

Demonstranti sa licima prekrivenim crnom maramom pojavili su se poslednjih dana u Kairu i u nekim provincijama tvrdeći da su pripadnici "Crnog bloka", do sada nepoznate grupe. U videu objavljenom na Jutjubu ova grupa navodi da želi da se "suprotstavi režimu fašističkih tirana (Muslimanskog bratstva)" kojem pripada egipatski predsednik Mohamed Morsi.

U demonstracijama koje su počele u četvrtak uveče u Egiptu povdom druge godišnjice početka pobune protiv Hosnija Mubaraka 2011, poginulo je više od 50 ljudi, a stotine su povređene.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti