Petak, 28. avgust/kolovoz 2015, 19:09 CET

Skup o Zapadnom Balkanu: Održati zamah proširenja

29.01.2013
U Briselu je u utorak održan skup o Zapadnom Balkanu u organizaciji Evropske narodne stranke (EPP)

Osim zvanica iz regiona i evropskih parlamentaraca, skupu je prisustvovao i evropski komesar za proširenje Štefan File.

File je u uvodnom govoru istakao važnost održanja "zamaha procesa proširenja" na zemlje Zapadnog Balkana.

On je istakao da je izuzetno važno da se taj zamah održi uprkos ekonomskoj krizi u EU i brojnim nerešenim pitanjima na Zapadnom Balkanu.

"Kada sam počinjao da radim ovaj posao, očekivao sam da će se on sastojati najviše u pritisku na zemlje članice da održe proces, a umesto toga pritiskam zemlje kandidate da sprovode reforme", rekao je File.

File je kao primer zemalja u kojima su reforme stale naveo Albaniju i Bosnu i Hercegovinu. On je podsetio da će Evropska komisija početkom aprila podneti izveštaje Savetu o Srbiji, Kosovu i Makedoniji i da će od tih izveštaja zavisiti napredak tih zemalja u procesu proširenja.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.