Utorak, 26. maj/svibanj 2015, 09:39 CET

Kacin:Stavovi građana Srbije očekivani

29.01.2013
Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da su rezultati ankete o raspoloženju građana u vezi sa pridruživanjem EU razumljivi i očekivani.On je rekao da uprkos tome treba nastaviti sa reformama.

"Građani Srbije su samo pokazali da su normalni Evropljani", rekao je Kacin komentarišući najnoviji podatak da je nivo podrške građana Srbije evrointegracijama pao na do sada najnižih 41 odsto.

Kacin je dodao da je sasvim razumljivo što mnogi imaju mnogo važnijih problema od EU, kao što su nova radna mesta i socijalna sigurnost.

Rezultati ankete koji pokazuju drastičan pad procenta građana koji su za pridruživanje su po izvjestiocu utoliko shvatljiviji kad se imaju u vidu izjave pojedinih evropskih lidera da će proteći više godina, možda čak i decenija, pre nego što Srbija postane članica EU.

On je istakao da je mnogo značajnije to što Srbija uskoro ima mogućnost da, ako ispuni uslove, za nekoliko mjeseci počne pregovore o pridruživanju i da se stoga treba usredsrijediti na reforme.

Kacin je u tom kontekstu posebno naglasio važnost borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.