Utorak, 07. juli/srpanj 2015, 08:48 CET

Kacin:Stavovi građana Srbije očekivani

29.01.2013
Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da su rezultati ankete o raspoloženju građana u vezi sa pridruživanjem EU razumljivi i očekivani.On je rekao da uprkos tome treba nastaviti sa reformama.

"Građani Srbije su samo pokazali da su normalni Evropljani", rekao je Kacin komentarišući najnoviji podatak da je nivo podrške građana Srbije evrointegracijama pao na do sada najnižih 41 odsto.

Kacin je dodao da je sasvim razumljivo što mnogi imaju mnogo važnijih problema od EU, kao što su nova radna mesta i socijalna sigurnost.

Rezultati ankete koji pokazuju drastičan pad procenta građana koji su za pridruživanje su po izvjestiocu utoliko shvatljiviji kad se imaju u vidu izjave pojedinih evropskih lidera da će proteći više godina, možda čak i decenija, pre nego što Srbija postane članica EU.

On je istakao da je mnogo značajnije to što Srbija uskoro ima mogućnost da, ako ispuni uslove, za nekoliko mjeseci počne pregovore o pridruživanju i da se stoga treba usredsrijediti na reforme.

Kacin je u tom kontekstu posebno naglasio važnost borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
X
06.07.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.