Utorak, 30. juni/lipanj 2015, 10:21 CET

Milojica Dakić izabaran za guvernera Centralne banke Crne Gore

29.01.2013
Poslanici u Skupštini Crne Gore danas su nakon dva sata rasprave izabrali Milojicu Dakića za guvernera Centralne banke Crne Gore.

Podršku za Dakićev izbor dali su poslanici vladajuće koalicije DPS - SDP i stranaka manjinskih naroda, kao i poslanici opoziocione Socijalističke narodne partije, dok su protiv bili poslanici Demokratskog fronta i Pozitivne.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović predložio je dosadašnjeg viceguvernera  Milojicu Dakića za poziciju guvernera Centralne banke, ističući da je riječ o profesionalcu koji je čitav svoj radni vijek proveo na raznim funkcijama u Centralnoj banci.

Vujanović je predložio Skupštini da imenovanje guvernera Centralne banke Crne Gore bude obavljeno u najkraćem roku, poštujući dinamiku rada parlamenta.

Dosadašnji guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić izabran je za ministra finansija.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.