Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 18:10 CET

Milojica Dakić izabaran za guvernera Centralne banke Crne Gore

29.01.2013
Poslanici u Skupštini Crne Gore danas su nakon dva sata rasprave izabrali Milojicu Dakića za guvernera Centralne banke Crne Gore.

Podršku za Dakićev izbor dali su poslanici vladajuće koalicije DPS - SDP i stranaka manjinskih naroda, kao i poslanici opoziocione Socijalističke narodne partije, dok su protiv bili poslanici Demokratskog fronta i Pozitivne.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović predložio je dosadašnjeg viceguvernera  Milojicu Dakića za poziciju guvernera Centralne banke, ističući da je riječ o profesionalcu koji je čitav svoj radni vijek proveo na raznim funkcijama u Centralnoj banci.

Vujanović je predložio Skupštini da imenovanje guvernera Centralne banke Crne Gore bude obavljeno u najkraćem roku, poštujući dinamiku rada parlamenta.

Dosadašnji guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić izabran je za ministra finansija.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.