Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 09:09 CET

  Milojica Dakić izabaran za guvernera Centralne banke Crne Gore

  29.01.2013
  Poslanici u Skupštini Crne Gore danas su nakon dva sata rasprave izabrali Milojicu Dakića za guvernera Centralne banke Crne Gore.

  Podršku za Dakićev izbor dali su poslanici vladajuće koalicije DPS - SDP i stranaka manjinskih naroda, kao i poslanici opoziocione Socijalističke narodne partije, dok su protiv bili poslanici Demokratskog fronta i Pozitivne.

  Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović predložio je dosadašnjeg viceguvernera  Milojicu Dakića za poziciju guvernera Centralne banke, ističući da je riječ o profesionalcu koji je čitav svoj radni vijek proveo na raznim funkcijama u Centralnoj banci.

  Vujanović je predložio Skupštini da imenovanje guvernera Centralne banke Crne Gore bude obavljeno u najkraćem roku, poštujući dinamiku rada parlamenta.

  Dosadašnji guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić izabran je za ministra finansija.
  29 januar/siječanj 2013
  29 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.