Subota, 28. novembar/studeni 2015, 19:26 CET

Milojica Dakić izabaran za guvernera Centralne banke Crne Gore

29.01.2013
Poslanici u Skupštini Crne Gore danas su nakon dva sata rasprave izabrali Milojicu Dakića za guvernera Centralne banke Crne Gore.

Podršku za Dakićev izbor dali su poslanici vladajuće koalicije DPS - SDP i stranaka manjinskih naroda, kao i poslanici opoziocione Socijalističke narodne partije, dok su protiv bili poslanici Demokratskog fronta i Pozitivne.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović predložio je dosadašnjeg viceguvernera  Milojicu Dakića za poziciju guvernera Centralne banke, ističući da je riječ o profesionalcu koji je čitav svoj radni vijek proveo na raznim funkcijama u Centralnoj banci.

Vujanović je predložio Skupštini da imenovanje guvernera Centralne banke Crne Gore bude obavljeno u najkraćem roku, poštujući dinamiku rada parlamenta.

Dosadašnji guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić izabran je za ministra finansija.
29 januar/siječanj 2013
29 januar/siječanj 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika